Des de la fi del curs escolar, 183.894 persones han visitat el Zoo de Barcelona. Es tracta d’un 14 % més de visitants que l’estiu del 2021 —marcat per les restriccions de la covid— i un 12 % més que els mesos estiuencs de l’any 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. Llavors, el Zoo va rebre 164.800 visitants. Els responsables de l’equipament fan una valoració positiva de les dades que, segons afirmen, “confirma la consolidació de la recuperació iniciada després del tancament per la pandèmia”.

S’ha de destacar la rebuda que han tingut les activitats obertes al públic general programades durant els dies d’estiu. Concretament, unes de les que més èxit han tingut han estat les trobades amb cuidadors i cuidadores d’animals que expliquen als visitants les cures i l’atenció que reben els pingüins i els lleons marins. La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, ho qualifica com una “gran notícia” i subratlla la “magnífica acollida” que ha tingut l’Espai Invertebrats, una instal·lació del Zoo inaugurada el juny passat que ha rebut 87.940 visitants.

També creixen els socis del Zoo Club

Durant els tres mesos d’estiu també han crescut els nous socis del Zoo Club, un carnet que permet visitar les instal·lacions tantes vegades com es vulgui durant un any. S’han registrat 3.097 altes, en front a les 579 de l’estiu del 2019. Actualment, al Zoo Club està format per 80.599 membres, 26.000 més que ara fa tres anys, segons dades de l’equipament. Bonet fa una lectura positiva d’aquest creixement i destaca la “bona acollida” que han tingut entre el públic familiar “les novetats presentades en els darrers mesos que s’emmarquen en el nou model de zoo”.

Un altre dels plats forts durant l’estiu a aquest equipament municipal són els casals, organitzats pel Zoo. Enguany, les places es van exhaurir poques hores després d’obrir-se les inscripcions el dia 9 de maig. Així, al llarg dels tres mesos d’estiu, 934 nens i nenes han participat en aquestes activitats, una seixantena més que els infants del 2019, abans de la pandèmia.

Aval al nou model de zoo

Laia Bonet considera que les bones dades registrades els últims mesos al recinte són un “aval absolut” de la ciutadania al “nou model de zoo que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que se centra en la conservació, recerca i educació sobre els animals. La tercera tinenta d’alcalde assegura que aquest equipament “està més viu que mai” i destaca les inversions que s’hi estan fent, així com la tasca “en termes de preservació de la biodiversitat i també de sensibilització de les famílies”.

Finalitza el gruix de l’enderroc de l’Aquarama

Aquest mes d’agost han finalitzat els treballs de més envergadura per enderrocar l’antic Aquarama. Les obres avancen al ritme previst i s’allargaran fins al mes de novembre. Es procura que tinguin el mínim impacte acústic i ambiental per garantir el benestar dels habitants del recinte. Un cop a terra, en aquest espai alliberat s’hi construirà una reserva d’animals que acollirà temporalment les espècies afectades pels treballs dels propers anys.