El pas del temps s’ha fet palès al paviment del carrer de Garcilaso, a la Sagrera. Moltes de les lloses que el conformen s’han anat aixecant i ha provocat diverses caigudes, sobretot de persones grans i infants, com denuncia la plataforma Salvem el CAP la Sagrera.

Desenes de lloses amb desnivell en un tram d’uns 400 metres

El paviment malmès és el que es troba entre l’avinguda Meridiana i el carrer Gran de la Sagrera. Es tracta d’un tram ample d’uns 400 metres que convida al passeig dels veïns gràcies a l’ombra dels arbres, però cada vegada resulta més complicat fer-ho sense sortir-ne escaldat. Desenes de lloses han saltat, moltes als entorns dels arbres, però d’altres al centre de la vorera. El carrer de Garcilaso, que és zona de pas per arribar al transport públic i equipaments sanitaris i educatius, s’ha convertit, doncs, en un camí d’obstacles, i ara els veïns es veuen obligats a mirar a terra per no ensopegar amb les peces desencaixades.

Un veí ha senyalitzat les zones malmeses

L’alerta per les reiterades caigudes la va donar el CAP la Sagrera, que ha vist com cada vegada més atenien més persones per caigudes al carrer. Contusions, traumatismes i ferides són les lesions més freqüents, però al CAP preocupa que pugui desembocar en un pronòstic més greu: una factura, un traumatisme craneoencefàlic o una ferida amb hemorràgia, entre d’altres.

El CAP es va posar en contacte amb la plataforma Salvem el CAP la Sagrera, que vetlla per la salut veïnal, i se n’ha fet ressò del tema a través de les xarxes socials. Per tot plegat, un veí ha assenyalat amb una cinta vermella i un adhesiu les lloses aixecades més perilloses.

L’Ajuntament té previst arreglar-ho

La plataforma Salvem el CAP la Sagrera i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera fa anys que veuen que el paviment s’està envellint, però la situació ara s’ha agreujat. Per això demanen al consistori que elabori un pla de manteniment específic per poder reparar les lloses. A més, mentre no s’exectua, consideren que seria urgent i necessari que se senyalitzi de manera acurada les zones trencades per fer prevenció i evitar més ensopegades.

L’Ajuntament és conscient dels desperfectes del paviment i al juliol ja es va fer una visita tècnica per avaluar-ho. No se sap, però, quan es podrà reparar perquè primer s’ha tenir en compte el calendari d’usos veïnals d’aquest carrer.