zoo barcelona sabana

El Centre de Descoberta del Sahel del Zoo de Barcelona ha estrenat un nou circuit interpretatiu perquè els visitants puguin conèixer millor la bioregió de la sabana del Sahel. El Zoo planteja un passeig per aquest espai com una ruta que va des de l’oceà Atlàntic al mar Roig. La ruta comença al Senegal i finalitza a Eritrea, passant per sis països més.

Aquesta bioregió es representa al parc en un conjunt homogeni d’instal·lacions amb fauna pròpia de l’hàbitat, molt vulnerable davant l’emergència climàtica. Es tracta d’una regió lligada a la Mediterrània a nivell ecològic, pel que fa a fluxos climàtics i a la migració d’espècies. Tot plegat és part del compromís del Zoo amb la preservació de la biodiversitat.

Un recorregut àmpliament ambientat: des de l’oceà Atlàntic fins al mar Roig

L’entrada la presideix un gran arc que convida a conèixer l’espai i incorpora informació bàsica i visual d’aquesta bioregió, i un segon arc a l’altre extrem del circuit. Al llarg del circuit, dos faristols mostren l’explicació inicial de l’hàbitat i les espècies que hi viuen. A més, a la instal·lació de cada espècie hi ha dos rètols didàctics, un adreçat als infants i un altre als adults. Al final del recorregut, un rètol implica el públic amb la conservació, i hi inclou crides a l’acció.

La sensació de viatge continental l’aporten dos conjunts de pintures al terra: ones del mar que arriben a la sorra identificades com l’oceà Atlàntic i el mar Roig davant dels dos arcs d’accés, i franges amb el nom de cada país al llarg d’aquesta travessa saheliana.