sindicats dies vaga educacio

Les direccions dels centres d’educació infantil, primària i secundària i dels Centres d’Educació Especial de Barcelona donaran suport a la vaga d’educació del març convocada pels sindicats educatius de Catalunya. Una aturada de cinc dies, prevista per al 15, 16, 17, 29 i 30 de març, que es durà a terme si el Departament d’Educació no retira l’avançament del calendari escolar al 5 de setembre.

En un comunicat, les direccions dels centres expliquen que durant la pandèmia han fet grans esforços per reinventar-se i tirar endavant el curs escolar. Tot i això, diuen, se senten menystinguts pel Departament d’Educació. “Ens hem assabentat dels canvis en la gestió dels centres per la premsa, no pel Departament”, diuen. Afegeixen que ho consideren “un menyspreu vers la nostra feina i vers tota la comunitat educativa que representem”.

Els 7 motius de la vaga d’educació de 5 dies el març

El col·lectiu educatiu, descontent

Mitjançant el comunicat, les direccions dels centres descriuen un seguit de situacions que, segons asseguren, dificulten una gestió de qualitat i poden afectar directament la tasca amb l’alumnat, com per exemple el desplegament del Decret d’Inclusiva sense els recursos necessaris o la manca de planificació del Departament, entre d’altres.

Els canvis en el calendari “ens generen neguits”

Els canvis en el calendari d’inici de curs anunciats pel Departament d’Educació “provoquen neguits” en relació amb la planificació i l’organització del curs. Consideren que una mesura d’aquesta envergadura “no es pot anunciar sense haver-la consensuat amb les escoles, consells escolars, sindicats i famílies”. Critiquen també que no s’hagi planificat els recursos humans i econòmics necessaris.

Tot i que les direccions “valoren l’impuls cap a la transformació educativa del país”, troben a faltar comunicació, recursos humans, econòmics i de formació per poder avançar amb solvència. És per això que el col·lectiu diu: “Prou, amb l’educació no s’improvisa!”