L’Ajuntament de Barcelona ha rellançat el web Barcelona Ciutat Refugi amb tota la informació bàsica per als refugiats que arriben a la ciutat. La pàgina, que ofereix informació en diversos idiomes, incorpora ara l’ucraïnès. A banda, també s’ha actualitzat la imatge gràfica amb els colors de la bandera ucraïnesa per mostrar el suport del consistori al poble d’Ucraïna.

Quins tràmits es poden sol·licitar?

A través d’aquest portal, se’ls informarà d’adreces bàsiques per fer diversos tràmits, llocs on poden allotjar-se, centres mèdics on poden dirigir-se i espais on se’ls ofereix menjar i roba. La pàgina s’estructura en diversos apartats des d’on es pot sol·licitar, per exemple, una primera acollida a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), habilitat les 24 hores durant els 365 dies de l’any, o el servei d’orientació sobre els tràmits necessaris per obtenir l’asil i el refugi que ofereix el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER).

Incorpora també informació pràctica de les entitats que han posat dispositius en marxa i que tenen el suport municipal, com el servei d’acollida de la Creu Roja a l’estació de Sants i l’aeroport del Prat.

Com col·laborar amb la crisi comunitària?

El web també ofereix una orientació perquè aquelles persones que vulguin col·laborar ho facin de la manera més adequada. Incorpora una llista d’entitats socials i ONG que treballen sobre el terreny per fer donatius i explica quin és el procediment per acollir persones provinents d’Ucraïna, ja siguin persones adultes o infants. També descriu quin és el procediment per ser voluntari o voluntària.

Aquesta setmana l’Ajuntament ha penjat una pancarta a la façana del consistori, a la plaça de Sant Jaume, per fer visible que l’administració dona suport al poble ucraïnès. Alhora, també ha anunciat que la ciutat ofereix material ortopèdic als refugiats ucraïnesos acollits amb problemes de mobilitat.

El gran centre d’acollida de refugiats a Barcelona dependrà del Govern espanyol

El Govern espanyol ha anunciat aquesta setmana que obrirà un gran centre d’acollida de refugiats a Barcelona i que dependrà de l’Estat. Només se sap que serà en un hotel a Sants i que estarà a prop de l’estació de Sants de Renfe.