Actuacions bombers pluges

(ACN / Redacció) Els Bombers de la Generalitat han rebut una trentena d’avisos per incidències lleus relacionades amb l’episodi de pluges a Catalunya des d’aquest divendres al vespre. Les actuacions s’han centrat a retirar aigua de baixos i pàrquings, fer assistències per petits despreniments i retirar arbres caiguts a la via, essencialment a les comarques gironines i de Barcelona.

D’altra banda, el Parc Fluvial del Besòs ha activat aquesta tarda en fase d’alerta el pla d’emergència per possible crescuda del canal central, mentre que Protecció Civil ha activat aquest dissabte al matí l’alerta del pla Inuncat pel temporal amb risc d’onades superiors als quatre metres al litoral nord.

El dia amb més pluges a Barcelona en gairebé dos anys

Feia tres mesos i mig que no plovia a Barcelona amb la intensitat que ho està fent aquest dissabte. La regada ha estat general i abundant a tot el territori i, tot i que no pal·liarà la sequera, posa els fonaments per anar revertint-la. La pluja continuarà els propers dies, amb un nou possible episodi important a mitjans de setmana que podria anar associat a la formació de la borrasca Celia.