Aquest curs 2021-2022 el Zoo de Barcelona encara un rumb nou. Ha aprofitat la pandèmia per reinventar-se i ha presentat un model nou que vol ser més educatiu, amb activitats específiques sobre la fauna autòctona i amenaçada. Tot plegat mitjançant una metodologia preferentment vivencial, i amb molta presència de les noves tecnologies.

L’objectiu és generar experiències educatives que es transformin en valors i actituds per a la conservació de les espècies.

Les escoles guanyen protagonisme

Amb aquest nou pla, les escoles guanyen protagonisme. El Zoo ofereix posar-se a disposició dels docents perquè —a través de les activitats planificades— puguin aprofitar l’expertesa dels professionals que hi treballen en matèries com la zoologia, la biologia, l’ecologia, la conservació de la biodiversitat i el benestar animal.

La pandèmia ens ha fet veure que la millor aula és aquesta oberta
Juli Mauri, cap de Conservació i Coneixement del Zoo de Barcelona

En total han elaborat 20 experiències per a totes les edats. Tot i que algunes se centren exclusivament en un nivell educatiu concret, moltes s’han adaptat perquè puguin ser realitzades per alumnes de diferents nivells. Quatre són destinades a l’Educació Infantil, 16 per als diferents cicles de Primària, 14 per als alumnes d’ESO i vuit per als de Batxillerat.

D’entre totes, destaca “Amenaces a la biodiversitat”, una experiència immersiva que es fa al mateix Zoo i en què s’exposen les causes que han portat moltes espècies a estar properes a l’extinció, incidint en aquelles causades per l’ésser humà.

L’Escola del Zoo, a més, ofereix la possibilitat de traslladar-se a les escoles, com ja ha anat fent durant els últims mesos per la pandèmia, perquè les activitats siguin experiències inclusives per a tothom.