Aquest dilluns, 14 de març, les vuit persones que viuen als vestidors de l’antic camp de la Damm —al barri de Porta— s’enfrontaran a un segon intent de desnonament. Amb el nou contracte de neteja a Barcelona, que ha estrenat contenidors nous, l’Ajuntament vol aquest espai per desar-hi els contenidors antics, que de mica en mica ja va retirant dels carrers de la ciutat. Una proposta que rebutja amb contundència el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, que diu que deixarà sense alternativa d’habitatge els inquilins que hi viuen ara i que tindrà un impacte “visual” i “mediambiental” que “no agradarà” al veïnat.

Cada vegada destaquen usos nous de l’espai per justificar el fer fora aquesta gent. La urgència la justifiquen així
Albert Villacampa, Sindicat d’Habitatge de Nou Barris.

L’antic camp de la Damm estava en desús des de fa gairebé 10 anys, tot i que el 2019 va passar a ser de titularitat municipal. L’Albert, representant del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, ha denunciat a betevé que el procés participatiu per decidir els usos nous de l’espai hagi quedat en paper mullat i que ara el consistori en reclami la propietat “urgentment” per desar-hi contenidors. Ha alertat que a nivell visual la proposta “no agradarà” als veïns i n’ha posat en dubte la cabuda legal: “Els usos d’aquest sòl són esportius“, ha recalcat. “Si no els netegen degudament, quan plogui poden ocasionar filtracions de brutícia al subsòl”, ha afegit.

No volen viure en un alberg

Als micròfons de betevé, en Juan, que fa més d’un any que viu al camp, ha dit que l’única alternativa d’habitatge que tenen és viure en un alberg, una solució que rebutgen. “Jo no perquè estic jubilat, però els altres nois es guanyen la vida buscant ferralla i, si van a l’alberg, no podran treballar. Hi ha uns horaris i no tindríem llibertat. No és una solució.”

El desnonament de dilluns està previst per a les 9 h i el sindicat s’ha mostrat poc esperançador després que aquest divendres s’hagi reunit amb representants municipals, sense èxit. De fet, criden a “fer resistència al carrer” per frenar-lo.