Una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ha permès desmantellar un grup criminal especialitzat en robar a l’interior de vehicles estacionats en aparcaments de pagament a Barcelona. Hi ha cinc persones detingudes entre 20 i 39 anys, a més d’un menor d’edat. Se’ls relaciona amb una quarantena de robatoris i acumulen 115 antecedents. El jutge ha decretat l’ingrés a presó per a un dels detinguts i per a la resta ha dictat ordres de prohibició d’entrada en aparcaments de la ciutat i la retirada dels passaports.

Actuaven de manera coordinada i accedien als pàrquings en cotxe per cometre els robatoris de manera ràpida i sense que fossin detectats pels vigilants de seguretat privada. Buscaven vehicles que fossin del seu interès, d’empreses de lloguer, de turistes o de particulars, i procuraven buscar, a primer cop d’ull, algun objecte valuós. Aleshores trencaven els vidres de les portes i sostreien tot el que trobaven a l’interior. L’acció delinqüencial es feia de manera molt ràpida i actuaven sobre diversos vehicles per després fugir del lloc sense que poguessin ser sorpresos. Tot i això, els ara detinguts no dubtaven a emprar la violència i la intimidació en cas que fossin detectats pels vigilants de seguretat abans de perpetrar els robatoris o en la fugida.

Fruit de la investigació, s’han recuperat multitud d’objectes sostrets en els robatoris: telèfons mòbils, ordinadors, maletes de turistes plenes de roba i documentacions personals, aparells mèdics i més de 4.000 euros en efectiu.