Amb el lema “No marxem. Ens fan fora”, més de mig miler de persones s’han manifestat a l’entorn de la Sagrada Família per reivindicar la continuïtat de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí a les dependències del temple, un espai on curiosament va viure l’arquitecte. Després de més de sis dècades instal·lats en aquest local de la parròquia, el temple va comunicar ara fa un any als escoltes que s’havien de traslladar perquè volen donar un nou ús al local i construir-hi un espai de memòria de Gaudí. La data límit és aquest estiu.

Manifestació de l'Agrupament Escolta de la Sagrada Família

Els responsables de l’agrupament afirmen que ha de ser el Patronat del Temple qui els busqui un altre local mentre l’Ajuntament no finalitza la construcció de la Fàbrica del Sucre, que serà l’emplaçament definitiu. Escoltes Catalans té la intenció de negociar-ho amb el Patronat en una reunió que està fixada per a la setmana vinent.

Els infants de l’agrupament han protagonitzat la capçalera de la manifestació, en què s’han cridat lemes com “L’Antoni Gaudí ens voldria aquí’ o “Volem més lleure i menys negoci”. A la mobilització s’hi ha sumat l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, que han fet proclames contra la gentrificació, el turisme massiu i els lloguers excessius: “El turisme massiu mata un barri viu!”.

Dura crítica del govern a la Sagrada Família

El regidor de Presidència de l’Ajuntament, Jordi Martí, ha criticat durament la decisió del Patronat de la Sagrada Família. Mitjançant una cita bíblica, Martí ha recordat que va ser Jesús qui expulsar els mercaders del temple, en una metàfora a la condemna d’utilitzar la religió amb beneficis econòmics. Martí es reafirma: “Ho aconseguirem”.

El Patronat no es responsabilitzarà de la cerca del nou local

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat a betevé que, si bé ha acordat reunir-se amb la presidenta dels Escoltes Catalans, els terminis establerts no canviaran. Assegura, també, que no es poden responsabilitzar de la cerca o el pagament d’un nou local. Ara bé, ja ha informat que poden ajudar l’agrupament en el trasllat i el condicionament del nou local.

Camps assegura que el 30 de gener del 2019 ja es va advertir els caps de l’agrupament que s’acostava el moment de l’enderrocament del local. Considera que el grup d’escoltes ha tingut prou marge per buscar-hi ubicacions alternatives.

Manifestació de l'Agrupament Escolta de la Sagrada Família