La Xarxa de Dones Cosidores calcula que necessita uns 20.000 € per fer créixer un nivell més el projecte de la Casa de Costura Comunitària, amb seu al carrer del Canigó, 137, al barri d’Horta. És per això que ha obert una campanya de micromecenatge, amb la qual, de moment, han superat ja les donacions mínimes que esperaven obtenir, uns 9.000 €.

Els diners recaptats es destinaran, sobretot, a la compra de maquinària. Unes per crear un taller de serigrafia amb màquines noves que donin més precisió i velocitat per dur a terme els encàrrecs. També volen renovar “el major nombre possible de màquines industrials de costura per guanyar en qualitat”. I tot això acompanyat de cadires ergonòmiques especials que facin més còmodes les hores davant aquestes màquines.

Un espai comunitari, de formació i d’inserció laboral

Es tracta d’alguns dels objectius amb què consideren que poder augmentar la producció i atraure més usuàries a la Casa de la Costura Comunitària. Un espai que acull diversos projectes. D’una banda hi ha el taller, que facilita la inserció sociolaboral d’un grup de dones.

A més, s’hi realitza formació tant a escala professional com de costura inicial. Per a aquest darrer curs la campanya de micromecenatge vol aconseguir també màquines de cosir més domèstiques i senzilles, que no pas les industrials. I també acullen entitats i projectes que necessiten de la seva col·laboració i obren les portes a veïnes que vulguin fer servir les màquines de cosir.

Tres anys de la Casa de la Costura Comunitària

El projecte va néixer l’any 2019, amb l’impuls de la Cooperativa Etcèteres i la Fundació Pare Manel, dues entitats molt experimentades en programes d’inserció sociolaboral que van aplegar dones de tota la ciutat. L’any 2020, amb la covid-19, van tenir un gran paper, ja que les Dones Cosidores van confeccionar 30.000 mascaretes. El 2020 va ser també quan van aconseguir que l‘Ajuntament els cedís el local actual, des del qual, de mica en mica, han anat desplegant altres iniciatives.