El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha anunciat aquest dilluns al migdia que s’ha obert una investigació interna per esclarir els incidents viscuts al final de la festa dels 49 anys de l’Esplai del Pi, al Gòtic. Agents de la Guàrdia Urbana es van enfrontar amb monitors de l’entitat i van fer servir gas pebre i porres extensibles. Els fets van acabar amb dos monitors detinguts per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat. 

Rabassa ha confirmat aquesta investigació en una piulada a la xarxa social Twitter i s’ha mostrat “molt preocupat” pels fets. Segons assegura, a més, s’ha posat en contacte amb el veïnat afectat. Els fets van ser gravats en vídeo i han aixecat queixes, entre veïns i també entitats com el Centre de Defensa dels Drets Humans Irídia, que ha reclamat una investigació per l’ús del gas pebre.

Diverses entitats del Gòtic han donat suport a l’esplai des del dia dels fets. En un principi, fonts municipals van defensar l’actuació de la Guàrdia Urbana i van justificar l’ús d’elements de defensa davant la reticència dels joves d’aturar la festa. Des de l’esplai, però, tenen una versió contraposada, ja que asseguren que l’havien acabada.