L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha posat en marxa la “línia de l’avortament”, un número de telèfon pensat per atendre persones que o bé necessitin informació i resoldre dubtes pràctics sobre la interrupció de l’embaràs, o bé simplement necessitin parlar del seu cas perquè ja han avortat o estan pensant a fer-ho i volen compartir pensaments, sentiments i reflexions entorn el fet d’avortar.

L’entitat explica que es tracta d’un espai “gratuït i confidencial” en què persones de l’associació atendran les trucades tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres de 19 h a 22 h. El número que posen a disposició és el 664 647 553.

Iniciativa pionera a l’estat espanyol

Segons dades facilitades per l’entitat, una de cada tres dones i persones gestants avortarà al llarg de la vida. Tot i això, l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius considera que es tracta encara d’una qüestió tabú i sobre la qual hi ha un estigma social. Per això, creuen necessari posar en marxa aquest servei, que és pioner a l’estat espanyol, però que s’emmiralla en l’experiència de l’entitat anglesa Abortion Talk.