La nova pàgina web Barcelona.cat/ciutatrefugi disposa de diversos apartats amb informació i dades sobre la crisi humanitària actual, la tasca que està fent l’Ajuntament per donar-hi resposta i sobre les diverses maneres de col·laborar-hi que té la ciutadania.

També hi ha un espai d’actualitat i un de preguntes freqüents en què s’explica quines persones són refugiades, quina diferència hi ha amb un migrant o un sol·licitant d’asil, quin impacte pot tenir l’acollida de refugiats a Barcelona i quin serà el cost econòmic d’aquesta acollida, entre altres qüestions.

Per al coordinador del pla Barcelona, ciutat Refugi, Ignasi Calbó, el nou web ha de ser sobretot una eina útil per implicar-se en l’ajuda a les persones que estan fugint de la violència o la persecussió que viuen als seus països. “És la primera eina que donem a la ciutadania per informar-los de tot el que estem fent”, explica, “aquí s’hi pot veure quin és el plantejament del pla, es canalitzen les demandes de voluntariat i expliquem tot el que la ciutat i els ciutadans podem fer per tenir dret a la cooperació i tenir dret a ajudar els refugiats que viuen a Barcelona.”

La voluntat de l’Ajuntament és que aquesta també sigui una eina per a les persones refugiades que ja viuen a Barcelona. Per això, el web també disposa d’informació, en set idiomes diferents, sobre serveis municipals, eines al seu abast per resoldre la seva situació legal i altres dades pràctiques sobre la ciutat.

Marxa Europea pels Drets de les Persones Refugiades

El nou web també tindrà, en breu, una agenda dels actes de sensbilització que es facin a la ciutat. De moment, però, en portada ja es destaca la Marxa Europea pels Drets de les Persones Refugiades, una acció internacional prevista per al 27 de febrer per reclamar als estats i a la Uunió Europea que es garanteixi un corredor humanitari que protegieixi la vida i els drets de les persones refugiades. A Barcelona, la mobilització s’ha convocat a les 12 h davant la seu de la Comissió Europea a la ciutat.