Aquest bosc forma part del Parc Güell. Es tracta de la zona forestal allunyada dels dissenys de Gaudí. És la font de Sant Salvador que es va inaugurar l’any 1975. Ara, s’ha convertit en una aula més de l’Escola Montseny. Aquí desenvolupen el seu projecte de natura, però asseguren que hi falta manteniment. MIREIA CASTELLÀ, professora de l’Escola Montseny “Venim a fer matemàtiques, a fer diferents activitats i aniria bé una mica de manteniment, perquè està tot, les branques, fulles, tot caigut, tot malament, les rajoles d’aquí de les escales també, de vegades els nanos cauen i després també el tema dels gossos, haurien d’anar lligats.” Veïns i turistes utilitzen aquest espai de pas. Per això, des de l’Associació de Veïns del Coll–Vallcarca demanen que es recuperi pel barri. Creuen que és necessària una millor conservació dels elements com les rajoles o les escales. També, proposen crear una zona de pícnic per convertir aquest lloc en un espai d’estada. SALAVADOR BARRAU, president de l’AV Coll–Vallcarca “Aquesta zona és la que hauríem de poder mantenir com a zona de recuperació ciutadana, no solament de pas, per tot això, evidentment, les condicions han de canviar i s’ha de fer una remodelació de tota aquesta zona, per exemple, aquest petit llac potser s’hauria de fer una barana amb una alçada adequada, perquè els nens no vinguin a rentar-se les mans i després a sobre hi caiguin.” L’associació de veïns ja ha presentat aquesta proposta al Pla d’actuació del districte. Per això, espera que s’inclogui en les intervencions d’aquest mandat.

Els entorns de la font de Sant Salvador són un espai natural visitat regularment per una de les escoles del barri, l’Escola Montseny, per desenvolupar-hi algunes assignatures. A més, és un camí de pas per als turistes que van a la zona monumental del Parc Güell o els veïns que treuen a passejar el gos. Ara, des de l’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca volen que els entorns de la font es recuperin per al barri.

Han proposat la creació d’una zona de pícnic, però també la reordenació de l’espai que, diuen, necessita manteniment. Els veïns veuen necessari que s’arreglin les rajoles que estan trencades o la ceràmica de la font, que es posi una barana a l’estanc i que es netegin els voltants de branques i fulles. L’associació de veïns ja ha presentat aquestes propostes al Pla d’actuació del districte i espera que s’inclogui en les intervencions d’aquest mandat.