"Barcelona és una ciutat divertida. Crec que s'hauria de mantenir aquí. Si l'emplacen al nord d'Europa a aquesta època el temps seria dolent, preferiria que es quedés aquí. Però és clar, sense vaga seria millor." LETICIA HERRERO "La verdad es que ha estado fenomenal. Mis expectativas están cumplidas. Es cierto que hemos sufrido de lleno la huelga, tanto en tiempo de transoprte como en logística." "És fàcil allotjar-se aquí, tothom s'hi adapta i passa una bona estona. És segur i també net. I el menjar és al·lucinant."

El congrés de mòbils ha arribat al final i els congressistes tornen als seus països d’origen. Tot i que molts van marxar abans de la fi del Mobile, aquest dijous l’Aeroport de Barcelona – el Prat ha rebut un flux constant de congressistes que tornen cap als països d’origen, des de primera hora de la tarda.

Segons ha explicat Aena, un dels transports preferits dels congressistes són els avions particulars. Des d’aquest dilluns s’han efectuat prop de 300 vols privats a Barcelona, fet que suposa un increment del 230 % respecte a una setmana habitual de febrer.

Bon balanç dels congressistes

La fi del Mobile també significa fer-ne balanç. Després de quatre dies amb un ritme frenètic, els congressistes han coincidit a valorar positivament l’onzena edició del congrés. Molts han explicat que han complert les expectatives amb què van arribar aquest dilluns i destaquen que el Mobile els ha permès conèixer totes les novetats del sector en un sol espai.

Altres punts que han vist amb bons ulls són la seguretat dins del recinte firal i la possibilitat de reunir-se amb altres assistents arribats d’arreu del món, cosa que no poden fer normalment.

Úniques queixes, envers la vaga de metro

Al balanç positiu que fan els congressistes, però, cal sumar-hi una queixa. La vaga de metro en el primer any de Mobile amb l’L9 Sud ha complicat la mobilitat dels assistents al congrés. La reducció del servei aquest dilluns i dimecres ha obligat molts assistents a haver de cercar transports alternatius, alhora que ha fet que els temps de trajecte augmentin.

Davant les incerteses sobre si el Mobile podria desplaçar-se a un altre indret, molts visitants han coincidit a afirmar que els agrada que l’emplaçament sigui el recinte firal de Gran Via. “Barcelona és una ciutat divertida. A més, si el congrés anés a una ciutat del nord d’Europa, en aquesta època de l’any faria molt de fred”, ha apuntat un congressista francès.

Tant els que són habituals del congrés com els que s’han estrenat enguany coincideixen que tenen la intenció de tornar l’any vinent.