El tribunal que ha jutjat el cas considera un “fet inqüestionable” que l’home és l’autor de quatre agressions sexuals al districte de l’Eixample, ja que, en el judici, les quatre víctimes que van declarar en el van reconèixer i van coincidir en el “modus operandi”: les seguia de matinada fins a casa seva, les sorprenia al portal i les obligava a mantenir relacions sexuals, amenaçant-les amb un ganivet o tornavís. A més, segons la sentència, les proves d’ADN que la policia científica va trobar en els portals, a la roba i a la boca de les víctimes acrediten “de forma contundent i inequívoca” els fets.

Per això, l’ha condemnat a 66 anys i mig de presó per quatre agressions sexuals entre el 2004 i el 2016 i tres robatoris amb intimidació (un en grau de temptativa), perquè també els va robar diners. En el judici, l’acusat va admetre que havia mantingut relacions sexuals amb dues de les víctimes, però va assegurar que van ser consentides, sobretot la que es va produir el 31 de gener del 2016. L’home va declarar que ell volia robar-li diners, però que finalment la noia li va proposar mantenir relacions a canvi que no li tragués 10 euros. El tribunal no ha donat per vàlid aquest argument i no té cap dubte que la relació no va ser consentida, ja que la noia de seguida va trucar a la policia, els agents van declarar que plorava i estava molt espantada i, a més, des de llavors pateix estrès posttraumàtic crònic com la resta de noies agredides.

 

Absolt d’una altra suposada agressió sexual

La fiscalia, que li demanava 90 anys de presó, acusava l’home d’una agressió sexual presumptament perpetrada el 17 d’octubre del 2015. La víctima, però, que va interposar denúncia als Mossos d’Esquadra, viu als Estats Units i no se l’ha poguda localitzar per assistir al judici. El tribunal sospita que l’agressor també va mantenir una relació sexual no consentida amb ella perquè també es van trobar proves d’ADN de l’acusat en el portal i a la roba de la víctima. Ara bé, el tribunal no l’ha condemnat per aquest cas perquè no se li ha pogut prendre declaració i només es té el testimoni de l’acusat, que va assegurar que la relació sexual va ser acordada amb la noia. En aquest sentit, en la sentència, els tres magistrats remarquen que el cas els “deixa un sabor amarg” perquè tenen la sospita ” d’estar deixant impune un delicte d’agressió sexual i deixar desprotegida una possible víctima d’uns fets tant greus i dignes de retreure”.

En la condemna, el tribunal ha apreciat l’agreujant de reincidència, perquè l’home tenia una condemna a Jaén del 2014 de vuit mesos de presó que va ser suspesa per abusos sexuals. En canvi, ha rebutjat els atenuants de rampell i drogoaddicció que demanava la seva defensa. Com a màxim, però, complirà 20 anys entre reixes d’acord amb l’article 76 del Codi penal. A més, com a responsable civil, ha d’indemnitzar les víctimes amb 110.000 euros i quan surti de la presó estarà vuit anys en llibertat vigilada per a cadascuna de les quatre agressions sexuals.