A l’illa de cases ubicada entre els carrers del Maresme, Cristóbal de Moura, Puigcerdà i Veneçuela s’han de fer equipaments i habitatges dotacionals i per a joves. El projecte és del 2005, però encara no s’ha executat. Sí que han començat les obres per construir una nova benzinera que s’ubicarà al mateix solar. Representants veïnals de la zona asseguren que la nova estació de servei és innecessària perquè ja n’hi ha dues al barri i la ubicació, a tocar dels futurs equipaments i dels habitatges, no és la millor. “Justament la posen en un espai entre blocs d’habitatges, quan hi ha altres espais que es podrien estudiar i, a més, que no ens fan falta benzineres”, diu Santos Pérez, de l’Associació de Veïns del Maresme.

Les entitats del barri demanen que l’Ajuntament aturi l’obra. “Si està dins del planejament del 22@, aquest permet canvis, que ho mirin, que es moguin. S’havia de fer un estudi d’ubicació en un altre lloc però no s’ha fet”, reclama Pérez. L’Ajuntament, però, diu que amb la llei a la mà no pot denegar les llicències, ja que les obres compleixen totes les normatives. La d’activitat es va atorgar l’octubre del 2016 i la d’obres, l’agost del 2017.

El que sí que preveu l’Ajuntament és executar els projectes d’habitatges protegits al més aviat possible i també començar actuacions a l’entorn del solar relacionades amb la conversió del carrer de Cristóbal de Moura en un eix verd.