La fiscalia ha anunciat quearxiva la denúncia presentada per l’Ajuntament per un presumpte delicte de frau en el servei de recollida d’escombraries i neteja viària per part de l’empresa FCC

. Segons el ministeri, la companyia no va actuar amb la finalitat d’un enriquiment propi en perjudici de l’Ajuntament i considera que la denúncia del consistori era imprecisa i, a més, tampoc no s’hi concretaven els fets presumptament il·lícits ni tampoc determinava quins serveis en serien els afectats.

Per la seva banda, la companyia assegura que ha rebut “amb satisfacció la notícia de l’arxivament” i assegura que “no existeixen indicis per considerar que s’hagués comès cap delicte”. A més, FCC assegura que “les conclusions de la fiscalia ratifiquen el que FCC va defensar en múltiples ocasions” i que les afirmacions “eren radicalment falses i que sempre es va prioritzar l’optimització del servei”. En aquest sentit, la companyia lamenta “que alguns membres de l’Ajuntament hagin realitzat manifestacions i judicis de valor durant alguns mesos”.

El govern municipal va xifrar el frau en 3,3 milions d’euros acreditats en la recollida de residus entre els anys 2013 i 2015 i el mes de juliol passat el consistori va multar FCC amb 7,1 milions d’euros per incomplir el contracte de neteja, per compensar els serveis no prestats i pels danys i perjudicis que va causar en barrejar tones d’envasos recollits selectivament amb altres residus.