Després de set mesos tancada, aquest dissabte la Sagrada Família ha reobert portes. Des de primera hora del matí hi ha hagut cues per accedir a la basílica. La majoria de visitants eren de l’estat espanyol, però també hi havia força turistes europeus, especialment portuguesos i francesos, i fins i tot algun americà i japonès.

Els qui també han tornat a posar els peus al temple després de molts mesos han estat els guies turístics, que confessaven tenir moltes ganes de tornar a la feina i explicar la història, les curiositats i l’evolució del temple. Una il·lusió que asseguren haver vist també en els visitants.

Les obres de la Sagrada Família s’endarrereixen per la pandèmia

Malgrat tot, la imatge era molt diferent del que estàvem acostumats abans de la pandèmia. Aquest dissabte, 1.900 persones han reservat una visita al temple. La previsió és posar a la venda cada dia 4.500 entrades, 1.500 menys de les que permet el Procicat. Abans de la pandèmia hi podien arribar a passar 12.000 persones cada dia.

Només obren els caps de setmana al matí

De moment, funcionarà només en caps de setmana, dissabtes i diumenges al matí, de 9 a 15 hores, en espera de l’evolució sanitària. Les entrades es podran comprar al web oficial del temple.