El sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana ha denunciat la “inseguretat creixent” a Barcelona, que afirma que ha crescut un 25 % respecte al 2015. I ho ha fet difonent diversos vídeos en què es poden veure baralles entre diverses persones als carrers del Raval i la Barceloneta. El portaveu del sindicat CSIF, Eugenio Zambrano, afirma que són imatges que els han facilitat els veïns i que aquestes situacions “no són excepcionals” al districte. Es tracta, diu, d’enfrontaments entre traficants de droga i també llauners que s’han produït en les darreres 72 hores.

Zambrano afirma que la inseguretat s’està “desbordant” a la ciutat i en culpa directament el govern d’Ada Colau. Lamenta que l’alcaldessa assenyali la Generalitat per aquesta qüestió dient que hi ha una manca de Mossos a la ciutat. Una afirmació que va negar el conseller d’Interior, Miquel Buch. El portaveu sindical creu que hauria de ser l’Ajuntament el que hi posi remei. Diu que, a més de la manca d’efectius, la Guàrdia Urbana no hauria de quedar “relegada a tasques administratives i sancionadores”.

“Necessitem que Mossos intervingui”

El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, remarca “l’esforç” de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella. Ha explicat, en una entrevista a betevé, que han augmentat el nombre d’hores extres dels agents i en aquest sentit ha assegurat que en cap moment “la ciutat no ha estat descoberta de policia”.

Ara bé, demana la implicació dels Mossos d’Esquadra. “Necessitem que Mossos intervingui amb la tota la potència perquè estem mancats de recursos”, ha remarcat el comissionat. Segons fonts consultades per betevé, hi ha molt poc agents de la policia catalana patrullant pel districte i això es fa palès als carrers.