Miquel Buch

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost les crítiques de l’alcaldessa, Ada Colau, que ha acusat la Generalitat d’abandonar la seguretat de Barcelona per interès electoral. Buch ha negat que la Generalitat hagi desatès la ciutat. A través d’una carta, ha reconegut una manca d’efectius a tot Catalunya per la falta de noves promocions d’agents. Buch ha recordat que el proper mes de juny s’incorporarà al cos dels Mossos una nova promoció de 500 efectius750 més iniciaran la formació al setembre.

La falta d’efectius no ha impedit, segons el document del conseller, que els Mossos treballessin de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana. El conseller assegura que les noves estratègies policials i la professionalitat dels dos cossos han “contribuït extraordinàriament a compensar aquesta situació de dèficit d’efectius”. I ha afegit algunes xifres a la carta. Ha dit que els Mossos han tancat 150 pisos il·legals presumptament vinculats a xarxes de crim organitzat.

El conseller ha atribuït les declaracions de Colau a una “informació inadequada“. “No voldria creure que les teves paraules responen a una estratègia emmarcada en el context electoral actual“, ha afegit Buch. Ha estès la mà a la candidata a la reelecció per continuar treballant de forma conjunta i li ha recordat que ell també va ser alcalde.