El 19 d’octubre del 2019, l’Ateneu el Poblet va obrir portes al carrer de Nàpols, 268, entre els carrers de Provença i del Rosselló en un local de gairebé 1.500 m2. El repte consistia a tirar endavant un projecte d’activitats socioculturals al barri de la Sagrada Família que s’ha vist frenat en sec per la pandèmia a mitja arrencada. Tot i això, han fet força activitats d’octubre a març, just abans de la primera onada de contagis per la covid-19.

Resposta a la crisi

L’equipament s’ha esforçat en la mesura del possible per estar al costat dels veïns i aportar el seu gra de sorra per afrontar la crisi econòmica, sanitària i social derivada de la pandèmia. L’espai serveix de seu per a entitats solidàries com, per exemple, l’intercanviador de roba.

Un equipament molt esperat

L’Ajuntament va comprar la finca el 2017 amb la intenció de poder inaugurar-lo el 2018, però unes filtracions van endarrerir-ne l’execució. Aquest any de retard ha fet que només hagin tingut uns mesos per començar a treballar, així que tot i que generen activitat en plena crisi, esperen la tornada de l’activitat presencial per enfortir el projecte.