Una cinquantena de veïns i activistes s’han mobilitzat aquest dimarts a la tarda al Raval per intentar aturar el desnonament de l’Anwar i la seva família, amb dos fills menors. Al portal de l’edifici on vivien ─al carrer de l’Aurora─ s’hi han presentat una desena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra, enviats per fer-lo efectiu. Després de més d’una hora de resistència al carrer, finalment els han fet fora de casa i, per tant, el desnonament s’ha executat.

Tensió al carrer i càrregues dels Mossos

Segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, l’Anwar i la seva família passaran la nit en una pensió i, expliquen, l’Ajuntament els oferirà un allotjament alternatiu el més aviat possible. La intenció és que hi visquin fins que no se’ls adjudiqui un pis públic definitiu de la Mesa d’Emergència. Un cop acabat el llançament, hi ha hagut moments de tensió entre els activistes concentrats i els antiavalots de la policia catalana, amb algunes càrregues.

Furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, al Raval

Crítiques perquè no s’ha avisat els Serveis Socials

Segons el consistori, els equips municipals treballaven per resoldre la situació de la família des de feia mesos i, de fet, hi havia opcions de reallotjament sobre la taula, com ara un pis APROP. Sobre l’execució del llançament, l’Ajuntament critica que els jutjats no han requerit l’assistència dels Serveis Socials fins que el procediment ja estava en marxa i, denuncia, això “dificulta enormement” la tasca de la unitat anitdesnonaments.

El cordó policial al carrer de l’Aurora, al Raval

L’infern dels desnonaments amb data oberta

El cas de l’Anwar ha estat denunciat aquesta setmana pel sindicat com a exemple del que suposa per a una família un desnonament amb data oberta. La pandèmia ha deixat l’Anwar en ERTO, i ara per ara no pot accedir a cap altre habitatge. Des de l’1 d’abril, la família tenia data oberta de desnonament, és a dir, que els podien desallotjar en qualsevol moment fins al 15 d’abril.