Barcelona tindrà 18,6 hectàrees més de verd el 2023. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament i que es marca en el full de ruta del Pla Natura 2021-2030, L’objectiu: guanyar per a cada ciutadà de Barcelona 1 m2 més de verd l’any 2030.

Una vuitantena d’actuacions

Els espais verds de la ciutat que es crearan els pròxims dos anys se sumen a les més de 20 hectàrees que ja s’han fet en el període 2019-2021 amb una vuitantena d’actuacions. En destaquen, per exemple, la clariana de les Glòries , que encara continua tancada dos anys després d’inaugurar-se, o els Jardins del Doctor Pla i Armengol.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha afirmat que des d’ara i fins al 2023, l’objectiu és guanyar 19 hectàrees més. I entre les actuacions per aconseguir-ho hi ha la transformació de La Magòria o l’estació de la Sagrera. Són grans remodelacions d’espais de la ciutat on el verd tindrà protagonisme.

Badia ha afirmat, però, que també es comptabilitzaran com a espais verds els que s’hi puguin fer a la nova superilla de l’Eixample, els interiors d’illa, les parets mitjeres i les cobertes verdes de la ciutat. Són zones on es considera que hi ha “verd social”.

Més espais verds naturalitzats

El govern municipal també vol reivindicar els espais verds naturalitzats de la ciutat i guanyar-ne en superfície. Es tracta de zones d’especial interès per a la biodiversitat i que han esdevingut un refugi per a la flora i la fauna. En formen part, per exemple, el Parc de Diagonal Mar, els Jardins del Doctor Pla i Armengol o la muntanya de Montjuïc. Eloi Badia afirma que ara mateix a Barcelona hi ha 316 hectàrees d’aquest tipus i l’objectiu és augmentar la xifra fins a les 385 l’any 2023.