L’Ajuntament de Barcelona continuarà aportant diners al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, per a la Fórmula 1. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha confirmat aquest dilluns el compromís de la ciutat amb el circuit per “ajudar a la projecció internacional amb el nom de Barcelona i afavorir activitats esportives, culturals i econòmiques a la regió metropolitana”. “Tenim un deure i una obligació”, ha afirmat Collboni, que, tot i això, no ha detallat quants diners hi aportarà l’Ajuntament ni durant quants anys ho farà.

L’anunci de Collboni contrasta amb els plans d’Ada Colau, que, en el mandat anterior, va anar reduint progressivament l’aportació de Barcelona al circuit de Montmeló. El govern de Xavier Trias havia pactat 4 M € anuals. Però en el període 2017-2019, l’Ajuntament va destinar 7 M € a la Fórmula 1 per garantir la “sostenibilitat financera” de la instal·lació de Montmeló. L’any passat, el consistori va aportar-hi 500.000 euros.

“Hem salvat la continuïtat”

El primer tinent d’alcalde ha fet l’anunci en la presentació del Gran Premi d’Espanya 2021 de Fórmula 1, que es farà al circuit de Montmeló el 7, 8 i 9 de maig. A banda de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat també ha confirmat que mantindrà l’aportació. “Hem salvat la continuïtat”, ha afirmat el conseller d’Empresa en funcions, Ramon Tremosa, que ha agraït la “col·laboració institucional de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació i el RACC” per mantenir Montmeló com un dels punts fixos en el calendari mundial de Fórmula 1.

Com ja va passar el 2020, el Gran Premi d’enguany també serà sense públic per les restriccions de la pandèmia. Tot i això, la voluntat de l’organització és poder retornar els aficionats a les grades tan aviat com sigui possible.