L’obertura del carrer de Trias i Giró ja és una realitat. El vial està obert de vuit del matí a a vuit del vespre i connecta els carrers de Trias i Giró i Joan Obiols amb el de Keynnes. El pas, exclusiu per a vianants, permet als veïns i estudiants estalviar-se temps en els desplaçaments cap al metro, les parades d’autobusos i els Jardins de Pedralbes.

40 anys de reivindicació

La creació d’aquest vial és una de les reivindicacions més antigues dels veïns de la Zona Universitària, des que es va crear l’associació de veïns ara fa més de 40 anys. L’obra s’ha fet gràcies a la cessió de l’espai per part de la Universitat de Barcelona.

Un homenatge a Josep Canals i Mercader

El plenari del districte de les Corts va aprovar anomenar el vial Josep Canals i Mercader, en honor al primer president de l’associació de veïns i una de les primeres persones en reividincar aquesta obertura. Actualment, la proposta està pendent que s’aprovi a la Comissió de Nomenclàtor.

La zona de pas tanca a les nits per seguretat

Una molt bona notícia per als veïns

Josep Maria Guillumet, de l’associació de veïns, assegura que l’obertura és una molt bona notícia per als veïns, molts d’ells persones grans, que podran desplaçar-se més fàcilment pel barri. Ara bé, Guillumet demana que se senyalitzi millor l’espai, per tal que els veïns puguin assabentar-se que s’ha creat una nova zona de pas i s’indiqui també l’horari d’obertura del vial, que tanca a les nits per raons de seguretat.

Un cop urbanitzat el carrer, que consta de rampa i mobiliari urbà, Guillumet demana que s’acondicionin al més aviat possible les futures zones enjardinades que hi ha a la part del carrer que toca al carrer de Keynnes.