porta a porta

L’Associació Veïnal Sant Andreu Sud ha tornat a demanar la retirada immediata del sistema de recollida d’escombraries porta a porta del barri. L’entitat, que representa part dels veïns de Sant Andreu, denuncia que amb les bosses de deixalls i els cubells als carrers han proliferat els insectes i les rates a la via pública. A més a més, amb el sol, la calor de l’estiu i els orins d’animal, l’associació assegura que les bosses generen “putrefacció” i queden “a mercè d’incivismes”. Per això, demanen retornar els contenidors convencionals, com a mesura provisional fins a aconseguir un sistema de recollida de residus que, diuen, sigui més òptim.

Després de diverses protestes i contactes amb l’Ajuntament de Barcelona, aquesta entitat veïnal té una opinió clara sobre el porta a porta: “Ja no tenim dubtes, i no ens agrada”. En un comunicat, asseguren que aquest tipus de sistema de recollida de brossa “ha fracassat” i per això demanen al govern municipal aturar-lo i “fer una reflexió profunda”. “Rectificar és de savis”, insisteixen.

Critiquen la “fiscalització” dels habitatges

Entre altres coses, i tal com han anat repetint els darrers dies, consideren “inacceptable” que les voreres estiguin “hipotecades per bosses i cubells”. A més, creuen que els xips identificadors són una “fiscalització” de l’habitatge i que la limitació horària és inassumible en una ciutat com Barcelona.

Aquesta entitat veïnal també denuncia el soroll que hi ha a les nits amb els camions que recullen les bosses. “És innegable que la desaparició dels contenidors allarga els temps que el camió volta pels carrers, ja que necessita més temps per recollir les bosses una a una”, diu l’entitat. A més, recorda que els vehicles han de passar per carrers estrets, on es genera un “efecte túnel amplificador del so”. Això, diuen, perjudica el descans veïnal a la nit i matinada.