gent carrer mascareta

Just quan Espanya ha decidit relaxar l’ús de la mascareta en espais a l’aire lliure, les autoritats sanitàries mundials llancen un missatge d’alerta: l’OMS recomana seguir duent mascareta per protegir-se de la variant delta, també a aquelles persones que ja estan vacunades amb la pauta completa. I no només això, sinó que “ho hem de fer molt més meticulosament”, ha avisat Mike Ryan, director executiu d’Emergències Sanitàries de l’OMS: “Hem d’intensificar el que hem estat fent fins ara, sent més curosos i diligents”.

Ryan no és l’única veu de l’OMS en pronunciar-se en aquest sentit. En una conferència de premsa aquest 25 de juny, la subdirectora general de l’OMS, Mariângela Simão, ha assegurat que cal seguir duent mascareta perquè “segueix sent extremadament important, encara que estiguem vacunats” quan hi ha una transmissió comunitària, com està passant en molts punts del planeta amb la variant delta. Més enllà de dur boca i nas coberts, Simão també ha recordat que cal ventilar els espais, rentar-se les mans, respectar les distàncies de seguretat i evitar les aglomeracions.

Preguntada per si s’ha demostrat una major facilitat en la propagació de les variants noves de coronavirus (com la delta), la cap tècnica en covid-19 de l’OMS, Maria van Kerkhone, ha admès que encara se n’estan fent estudis per conèixer-les en detall. Per això, davant de la incertesa de les variants noves, ha insistit que ens hem d’assegurar que “prenem les mesures per reduir les possibilitats que el virus s’estengui“.