El polèmic tanatori de Sants ja és una realitat i aquest dijous s’ha inaugurat. Ho ha fet, però, enmig de protestes veïnals. Mig centenar de persones han entrat a l’equipament i l’han ocupat amb lemes com “Fora dels nostres barris”.

Des de l’inici d’obres, ara fa un any i mig, bona part dels veïns del barri s’hi van mostrar en contra, però finalment no han pogut frenar la construcció. Fins i tot van presentar un recurs en contra al TSJC. El tanatori està situat a la nau principal de Can Climent, on abans hi havia un Happy Parc.

Un equipament que “respon a interessos especulatius”

La Plataforma Stop Tanatori considera que no és necessari un equipament com aquest al barri. Creuen que només respon a interessos especuladors i que és insostenible perquè provocarà embussos i augmentarà la contaminació.

Segons els responsables de les instal·lacions, Proxima Serveis Funeraris, el tanatori respon a les necessitats d’integrar aquests tipus d’equipaments en el teixit urbà per poder oferir un servei de proximitat a les famílies, i donar servei als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, l’Eixample i Ciutat Vella.