Ja hi ha data per a la inauguració del nou tanatori de Sants. L’espai obrirà portes el 13 de juliol per a la presentació oficial, després d’un any i mig d’obres. Els treballs van començar el gener del 2022, enmig de les queixes dels veïns contraris a l’equipament. El tanatori està situat a la nau principal de Can Climent, on abans hi havia un Happy Parc.

Segons els responsables de les instal·lacions, Proxima Serveis Funeraris, el tanatori respon a les necessitats d’integrar aquests tipus d’equipaments en el teixit urbà per poder oferir un servei de proximitat a les famílies, i donar servei als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, l’Eixample i Ciutat Vella.

Oposició veïnal

El tanatori de Sants va generar dubtes per bona part dels veïns de la zona des del l’inici del projecte. Fins i tot van constituir la plataforma veïnal Stop Tanatori i hi van presentar un recurs en contra al TSJC. Davant l’anunci de la data d’inauguració, han convocat una manifestació en contra. A la convocatòria afirmen que es tracta d’una “activitat innecessària en un lloc que és és l’adequat”. Serà dijous dia 13 de juliol, a la plaça Sant Climent, de 12 h del migdia a 14 h.

L’Ajuntament de Barcelona també va assegurar aleshores que s’oposava al projecte, però va assenyalar que no el podia aturar perquè complia la normativa i la legalitat vigents.