Els veïns del carrer de l’Andana de l’Estació, a Sant Andreu, esperen amb candeletes veure les màquines treballar a les obres de reforma de l’estació de tren de Sant Andreu Comtal. A principi d’agost del 2019, l’Ajuntament va anunciar que s’havia rescindit el contracte amb la constructora encarregada de les obres i la licitació dels treballs es podria fer a la tardor. Si es compleixen els terminis, segons el consistori, les obres podrien tornar a començar a principi de l’any vinent.

Desconfiança veïnal amb el calendari

Les famílies que viuen a tocar de l’estació de Sant Andreu Comtal, però, no s’ho acaben de creure. “Ja ho hem sentit més vegades, per això mai no t’ho acabes de creure. Ens ho creurem quan les obres estiguin en marxa i acabant”, reflexiona Sergio Diéguez, veí del carrer de l’Andana de l’Estació. Igualment n’opina la Margarita González, veïna que ha participat sovint en les reivindicacions veïnals per iniciar les obres: “Desconfio perquè son tantes les vegades que ens hem fet il·lusions i després no fan res”.

A més, afegeixen que no tenen cap tipus d’informació, només la que es publica als mitjans de comunicació o els transmet l’associació de veïns.

Un mur a tres metres de casa

El malestar dels veïns des de fa uns 12 anys es deu a la tanca que tenen a tocar de casa. En un principi es va instal·lar a l’acabament de la vorera, és a dir, a metre i mig dels immobles del carrer de l’Andana de l’Estació. “No podia passar ni un vehicle, no complia la normativa”, descriu Llorens Núñez, un altre veí. Per això, des de fa uns anys s’ha retirat metre i mig més enllà. Però no acaba d’agradar als veïns. “Amb tants anys, aquesta tanca provoca malestar i l’haurien de treure si no es fa res”, reclama Sergio Diéguez.

Manca de seguretat

Segons els veïns, la tanca i la poca existència de comerç provoca inseguretat. “S’ha perdut la mobilitat de la gent i et sents incòmode en aquest carrer perquè no hi ha cap tipus de seguretat”, assegura Sergio Diéguez. Els veïns diuen que durant aquests anys han hagut robatoris a la comunitat. Fins i tot, en alguns pisos han entrat diverses vegades. “Jo procuro no sortir a la nit, això és un carreró i tinc por”, explica la Margarita González.

Futur carrer de Martin Luther King

La reforma de l’estació de Sant Andreu Comtal comportarà la reurbanització de l’entorn i del carrer de l’Andana de l’Estació que passarà a dir-se carrer de Martin Luther King. “Tindrem un carrer ample, serà tot el que son les vies”, explica la Margarita González.