L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar ha protestat a la plaça de l’Estació per reivindicar la fi dels treballs de l’estació Sant Andreu Comtal. Una quarantena de veïns s’ha apropat a la convocatòria per exigir que es posi fi al projecte que va iniciar-se fa més d’una dècada i que encara no té una data de finalització clara. És el quart any consecutiu que organitzen aquesta encadenada, però asseguren que el projecte de l’estació ha anat endarrerint-se any rere any.

Els manifestants han entrat a l’interior de Sant Andreu Palomar i han penjat una pancarta amb el text “Volem l’estació ja!” al pont que creua les vies de l’estació. També han llegit un manifest elaborat pels veïns de l’associació en què han reclamat que volen “deixar de suportar el soroll del pas dels trens a cel obert i esperar el pas dels vagons a la intempèrie”. Alhora, la finalització del projecte suposaria la reforma dels espais adjunts a l’estació. Des de l’associació creuen que la reforma d’aquests emplaçaments, en especial el Parc de la Maquinista, els reconnectaria als barris veïns: el Bon Pastor i la Verneda.

Des de l’associació critiquen que estan molt cansats de manifestar-se anualment i de no rebre cap mena de compromís per part de les institucions. Afirmen que fins ara només s’han observat mesures parcials, com la instal·lació de dos ascensors nous, a principis d’aquest any. Els veïns han manifestat que no volen altra cosa que el projecte sencer acabat i que les millores provisionals no els serveixen. Asseguren que l’estació està pràcticament enllestida i l’únic que cal per finalitzar-les és la voluntat de les tres institucions implicades: l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment.

Aquest estiu, després d’una reunió entre els tres agents implicats, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz va anunciar que “entre els mesos d’octubre i novembre del 2018 hi haurà sobre la taula una proposta per dur a terme la licitació del projecte i poder reprendre les obres“. Santi Serra, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar, assegura que “no hi ha hagut cap novetat sobre la possible licitació des d’aleshores”. Alhora, tem que la proximitat de les eleccions municipals pugui posar en perill aquesta licitació i endarrerir encara més el procés.