Entitats i veïns de la Marina de Port, a Sants-Monjuïc, asseguren que en els darrers mesos han augmentat els robatoris violents. Ho diuen basant-se en testimonis com el de la Conchi Postigo, a qui dos joves van atracar i apallissar a principis de setembre mentre feia les seves caminades matinals a Montjuïc. Diu que va sentir com “dos feres” se li tiraven al damunt per darrere i li van fer la tècnica del matalleó per estrangular-la. La Conchi assegura que la van ofegar tres vegades fins a quedar-se inconscient  i que li van robar les vambes i dos telèfons mòbils que portava. Quan es va despertar va trobar una patrulla dels Mossos i gràcies a la informació aportada pel conductor d’un autobús es va poder detenir els dos joves. Diu que va pensar que se li acabava la vida en aquell moment. I tot i que físicament afirma estar millor, està “molt tocada” fins al punt que li costa sortir de casa.

Un altre cas és del Sergey Krivopust, dependent de la botiga BitBase del carrer de la Foneria. Quatre joves van entrar a l’establiment mentre treballava i el van colpejar amb cascs de moto. El van amenaçar amb un ganivet al coll si no els donava la recaptació de la botiga. Els va donar tot el líquid que tenia, al voltant dels 6.000 euros. Krivopust assegura que han posat més càmeres de vigilància a l’establiment i que ara si tornés a passar “se sentiria més preparat psicològicament” per pitjar el botó d’alarma i no bloquejar-se.

Xarxa d’acompanyament a la Marina de Port

Alertats pel que creuen que és un repunt de la violència al barri, en Toni i en Francisco Javier Benesenes, veïns de Can Clos, van decidir convocar diferents reunions i crear un grup de WhatsApp. Aquest últim “s’ha fet tan gran que han hagut de passar a Telegram”, segons explica en Benesenes. D’aquí n’ha sortit, entre d’altres, l’acompanyament als veïns de major edat quan van a retirar les seves pensions dels caixers. En Francisco Javier assegura que a tothora hi ha veïns pendents del telèfon “per si passa alguna cosa” i a punt per trucar al 112.

Reunió de les entitats amb el districte

Diferents associacions, entitats i comerciants del barri s’han reunit telemàticament aquest dimarts amb representants del districte, Mossos i Guàrdia Urbana. Segons Rafael García, president de la Plataforma de Veïns de la Zona Franca, de la reunió en va sortir el compromís de mantenir el reforç policial conjunt establert de forma puntual. Assegura que des d’aquest reforç “la violència ha remès”. Segons Mossos, “no es pot parlar d’una onada de robatoris violents” i asseguren que la major presència policial respon als darrers episodis sumat a baralles puntuals entre veïns de la zona.Els dos assaltants de la Conchi i dos dels joves que van atracar la botiga BitBase que van ser detinguts estan actualment en presó preventiva.