detingut via laietana dessuadora taronja 18 octubre

Un jutjat de Barcelona ha rebutjat la querella presentada pel menor d’edat detingut el 18 d’octubre del 2019 la vaga general de l’octubre del 2019. El cas d’aquest noi, el Guillem, es va fer conegut per un vídeo on se’l veia assegut al mig de la via Laietana amb una dessuadora taronja sense adonar-se que la policia havia començat a carregar contra els manifestants. L’acció policial el va agafar desprevingut i el van detenir.

Uns dies després dels fets, el Guillem va presentar una querella contra els agents per maltractaments, que ara ha estat inadmesa a tràmit, segons ha informat el seu grup de suport i Alerta Solidària.

Presentaran un recurs contra la decisió

Norma Pedemonte, advocada d’Alerta Solidària, ha explicat a betevé que aquesta mateixa setmana presentaran un recurs d’apel·lació a l’Audiència Nacional contra la decisió de rebutjar la querella. Pedemonte creu que el recurs s’estimarà perquè no només es tracta d’un delicte de lesions, sinó també de vexacions i humiliacions, i no es pot tancar el cas sense una investigació. “No ens rendim. Seguim i seguirem denunciant la impunitat policial i l’arbitrarietat de la causa”, asseguren des d’Alerta Solidària en un comunicat.

Sostenen que el Guillem va ser “detingut, segrestat i reiteradament maltractat” per la Policia Nacional, i rebutgen l’argument que les lesions que va patir fossin per un “ús proporcional de la força” per part dels agents. La Policia Nacional va assegurar que el Guillem va arrencar llambordes i les va llençar contra els agents.

Per la seva banda, la Fiscalia de Menors demana un any de llibertat vigilada i la prohibició d’acostar-se a la comissaria de via Laietana durant 44 dies. L’acusa de desordre públic i atemptat contra l’autoritat amb instrument perillós.