El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició que la patronal de l’oci nocturn va fer a l’agost del 2020 de reobrir els locals i ha decidit mantenir tancats discoteques, bars musicals, karaokes i sales de ball i de festes amb espectacle. Precisament, Fecasarm va presentar un altre recurs fa unes setmanes en què demanava de nou la reobertura i que encara està pendent de resoldre’s.

La decisió del TSJC arriba dies després que el BOE publiqués l’acord assolit al Consell Interterritorial de Salut sobre l’oci nocturn. Un document que ara el Ministeri de Sanitat ha modificat per generar consens entre les comunitats després del revés judicial de l’Audiència Nacional. Al nou text s’especifica que les comunitats amb risc baix o mitjà poden obrir fins les dues de la matinada. Unes mesures que encara no s’han aprovat i que es portaran a la reunió d’aquest dimecres a la tarda amb les comunitats.

En un comunicat, Fecasarm ja ha dit que no descarta recórrer la decisió judicial i ha insistit en què cal reobrir de cara a la revetlla de Sant Joan.

El TSJC en va desestimar la urgència

Es dona la circumstància que l’1 de juny el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va rebutjar la via d’urgència de l’últim recurs presentat per FECASARM. Llavors el tribunal va fixar la data del 8 de juny per prendre la decisió definitiva i, aleshores, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, es va mostrar confiat que els donaria la raó. La valoració dels magistrats, però, encara no ha transcendit. Mentrestant, han desestimat la petició de reobertura que el sector va fer l’agost passat

Salut preveu reobrir l’oci nocturn “aviat”

Des de la Generalitat, l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon, va dir que l’oci nocturn es reobrirà aviat, tot i que no en va concretar la data. De fet, ja fa setmanes que el Procicat té aprovat el pla de represa del sector per quan les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació ho permetessin. També l’Ajuntament de Barcelona n’està demanant la represa de l’activitat per evitar les imatges de botellades i aglomeracions que s’han estat produint els caps de setmana a la ciutat des que va decaure el toc de queda.