(ACN) El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, i els 13 consellers de l’executiu presidit per Pere Aragonès han pres possessió del càrrec en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Aragonès ha celebrat que es comenci a donar forma a un equip que “obrirà una nova etapa” i els ha demanat que treballin “incansablement” per fer possible “la sacsejada” que el país necessita”.

Dos dies després que Aragonès prengués possessió com a president, tots ells han promès el càrrec davant del president de la Generalitat. Aragonès ha utilitzat aquesta fórmula: “Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?”, sense fer esment ni a l’Estatut ni a la Constitució.

El president de la Generalitat ha remarcat la necessitat d’abordar “sense dilació” la resolució del conflicte polític a través de l’exercici de l’autodeterminació i una llei d’amnistia. I ha tingut un record per als líders polítics empresonats i exiliats.”Tenim predecessors a la presó i a l’exili. Un president, un vicepresident, una presidenta del Parlament i consellers. Represaliats per haver volgut que els catalans decideixin democràticament el futur del país. El nostre compromís amb el Govern i amb el país també ha de ser el compromís per la seva plena llibertat i per la llibertat del conjunt del país”, ha afirmat.

L’Himne Nacional de Catalunya a càrrec del Cor jove Nacional de Catalunya ha posat punt i final a l’acte. En acabar, el nou executiu s’ha fet la fotografia oficial a la Plaça Sant Jaume i, seguidament, ha celebrat la primera reunió del consell executiu.