protocol covid escoles
Autor: Martí Petit

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el govern català aprovarà aquest dimarts una modificació del decret llei que permetrà saber a cada centre quins alumnes i professors estan vacunats. Ho ha dit en una entrevista a TV3 el dia que s’inicia el curs escolar 2021-2022. La mesura es pren perquè els alumnes que estiguin vacunats amb la pauta completa estaran exempts de fer quarantena en cas que siguin contacte estret d’un positiu i, per tant, podran seguir anant al centre educatiu, el mateix que passa amb els professors.

Segons Gonzàlez-Cambray, els centres ja tindran les dades de vacunació del personal dels centres i dels estudiants la setmana vinent. El curs comença amb el 48 % dels alumnes de 12 a 15 anys vacunats amb la pauta completa i amb un 67 % dels 16 de als 19 anys.

Una de les novetat d’aquest curs és que als contactes vacunats amb pauta completa, en lloc de fer-los una PCR a l’entorn escolar, se’ls farà un test d’antígens (TAR) per automostra a les farmàcies. Aquest test d’antígens als contactes vacunats es farà de forma gratuïta i supervisada entre els dies zero i u després del contacte.

Pel que fa a les persones de l’àmbit escolar no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta, se seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies quatre i sis en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.