Les obres de millora del carrer de Balmes, entre la plaça de Molina i la de Joaquim Folguera, haurien d’haver començat aquest mes. Fa un any que es va aprovar el projecte de reforma i que el veïnat hi va presentar al·legacions, però les obres encara no s’han iniciat. L’Ajuntament explica ara que el projecte no està inclòs en els pressupostos municipals del 2019 i que fer coincidir l’inici d’aquesta reforma amb la finalització de la de Riera de Cassoles hauria causat problemes importants de mobilitat.

Projecte aprovat però sense pressupost

Els veïns demanen aquesta reforma des que es van acabar les obres entre la Diagonal i la plaça de Molina, el 2015, tot i que fa 20 anys que ho reivindiquen. Salvador Albuixech, president de l’associació de comerciants Barnavasi i membre del grup impulsor de la reforma, explica que, fins i tot, s’havia decidit com serien les voreres i els carrils de circulació en el mandat anterior. “S’ha aprovat el projecte però l’Ajuntament no destina pressupost per fer-lo”, explica Albuixech.

El petit comerç, ressentit

Els comerciants asseguren que la gran quantitat de trànsit que passa pel carrer de Balmes i les voreres estretes els afecten negativament perquè la gent no hi passeja. “Molts locals estan tancant i hi ha comerços que no arrenquen”, explica Mar Giné, comercianta. Per això volen crear una plataforma per reivindicar la reforma del carrer.

Aprofitar per remodelar tot el carrer

L’Associació de Veïns de Sant Gervasi – la Bonanova demana que quan es remodeli el tram entre la plaça de Molina i la de Joaquim Folguera s’aprofiti per fer les obres fins al final del carrer de Balmes, fins a la plaça de John F. Kennedy. L’entitat alerta del mal estat de les voreres i de l’enllumenat.