Quan l'Alexandra Selva surt a passejar amb el cotxet al carrer de Balmes, entre la plaça de Molina i la ronda del General Mitre, es troba amb aquest problema. ALEXANDRA SELVA, veïna del Putxet i el Farró “A la que et trobes un contenidor i jo vaig amb el cotxet amb el nen, se'm creua una senyora gran amb una crossa o una senyora amb les bosses de la compra, és que ja no passes dues persones. La mobilitat en aquest tram de Balmes és molt difícil, la veritat.” Per evitar situacions com aquesta, en voreres estretes amb molta afluència de vianants, l'Ajuntament ha començat a retirar les motos des de fa un mes. Abans ja estava prohibit, però es feien els ulls grossos. ESTHER CABRERA, comerciant del carrer de Balmes “Era una mica la comoditat que teníem tots els comerços d'aquí, que portàvem moto. L'aparcàvem davant i ara no, l'hem de deixar. A veure, no em sembla una mala mesura.” L'Associació de Comerciants de Sant Gervasi està en espera que es reformi aquest tram del carrer de Balmes. Reclamen més informació al voltant del projecte en què està treballant l’Ajuntament. De moment només han vist un primer document de treball el mes de juny passat. SALVADOR ALBUIXECH, president de l'Associació de Comerciants de St. Gervasi Barnavasi “Quants carrils tindrà? Per on passaran els autobusos? Serà de pujada baixada? O només de baixada o pujada? Això ens interessa molt saber-ho”. Des de Barnavasi consideren que és massa aviat per protestar, però altres veïns, en canvi, ja estan pensant a sortir regularment al carrer per demanar que s'executi la reforma de forma immediata. CONSOL OLTRA, veïna del Putxet i el Farró “Per exemple, els divendres a la tarda, a les hores punta, doncs baixar tots els veïns amb cotxets, senyors grans amb les cadires, i seure al carrer de Balmes. Que quedi tallat. Això sí que serà un enrenou per al govern.”

Veïns i comerciants del tram afectat del carrer de Balmes no entenen per què la reforma de la via encara no ha començat. El govern del mandat anterior considerava el projecte com a prioritari però no el va executar i segons, l’Associació de Comerciants i Professionals Barnavasi, per ara no hi ha data d’inici ni cap termini fixat. “Des de l’Ajuntament ens comuniquen que les obres acabaran el 2017, però no tenim més informació. Ens agradaria que hi hagués una millor comunicació, saber què s’està fent amb el projecte, per poder debatre entre nosaltres”, explica Salvador Albuixech, president de Barnavasi.

Des d’aquesta entitat confirmen que al juny van conèixer un document de treball que l’Ajuntament havia elaborat sobre la reforma d’un carrer que manté obertes moltes incògnites. “Quants carrils tindrà? Per on passaran els autobusos? Serà de pujada i baixada o només de baixada o pujada? Això ens interessa molt saber-ho perquè condiciona una mica el tarannà del comerç que subsistirà després de les obres”, remarca Albuixech.

El president d’aquesta associació recorda que ja fa aproximadament 15 anys que el govern de llavors va fer una reunió amb més de 70 comerciants i es va comprometre a ampliar les voreres del carrer de Balmes. I sense anar tan lluny, l’exregidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi Joan Puigdollers, de CiU, va declarar a l’abril de 2012 que aquesta reforma era una prioritat per al seu govern. De moment, però, veïns i comerciants continuen denunciant que el trànsit i el soroll “és infernal”, que les voreres són estretes i que hi ha poc espai per als vianants. “La mobilitat en aquest tram de Balmes és molt difícil, la veritat”, denuncia Alexandra Selva, veïna del Putxet i el Farró.

Per evitar situacions com aquesta, l’Ajuntament ha començat a multar i retirar motos des de fa un mes. De fet, abans ja estava prohibit estacionar-hi però els usuaris expliquen que es feien els ulls grossos. “Era una mica la comoditat que teníem tots els comerços d’aquí, que portàvem moto. L’aparcàvem davant i ara no podem, l’hem de deixar. Però no em sembla una mala mesura”, comenta l’Esther Cabrera, comerciant del carrer de Balmes.

Tot i que des d’entitats com Barnavasi consideren que és massa aviat per sortir al carrer a protestar, alguns veïns ja estan pensant a mobilitzar-se per exigir que s’executi ja la reforma. “Per exemple, els divendres a la tarda, a les hores punta, doncs baixar tots els veïns amb cotxets, senyors grans amb les cadires i seure al carrer de Balmes. Que quedi tallat. Això sí que serà un enrenou per al govern”, defensa la Consol Oltra, veïna del Putxet i el Farró.