El bar del Luis, al número 16 de l’avinguda de Vallcarca, podria posar fi als més de 20 anys que fa que serveix els veïns del barri. Luis Vázquez, que regenta l’establiment, s’enfronta a un primer desnonament per al 12 de febrer. El Sindicat d’Habitatge de Vallcarca i ell mateix alerten que la propietat no vol renovar-li el lloguer.

De fet, el contracte ja fa gairebé tres mesos que ha expirat. El Luis, però, no s’ha mogut ni té intenció de fer-ho: explica que continua pagant la mensualitat perquè no vol marxar ni tampoc pot pagar més diners pel local, tal com va plantejar-li la propietat. També denuncia assetjament per part d’alguns veïns del bloc que, assegura, el volen fora de l’edifici per “xenofòbia i racisme”.

El sindicat ha organitzat una campanya per aconseguir que el Luis es quedi i evitar que la gentrificació s’acomodi al barri. Segons Marc Tejero, membre del col·lectiu, aquest bar és “un punt de reunió de tots els veïns” i faran “el possible” per frenar el llançament. Afirma que a Vallcarca cada cop hi ha menys petits comerços perquè s’especula amb el preu del lloguer dels negocis.