El mes de juny passat es va inaugurar el premiat CEM Turó i la urbanització del seu entorn, però va quedar un tema pendent: l’accessibilitat. Després de les queixes de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, que reclamaven que s’adaptés l’accés del carrer del Doctor Pi i Molist, ple d’escales, l’Ajuntament ha optat per fer obres al passatge de Ricard Canals i adaptar la rampa a la normativa. Mentre duren les obres s’han instal·lat unes rampes provisionals a les escales de l’altre accés paral·lel que han tingut molt bona acollida.

Obres al passatge de Ricard Canals

Els treballs per millorar l’accessibilitat del passatge de Ricard Canals reformaran les rampes i les escales existents per adaptar-les a les normatives. També se substituiran les baranes i passamans, i es farà una nova pavimentació que eviti problemes en l’evacuació de l’aigua de pluja. Les obres estan previstes que s’acabin al proper juny. Durant aquests mesos, el passatge estarà tancat i és per això que s’hi ha instal·lat un sistema provisional de rampes al passatge paral·lel, situat a uns cent metres.  En un principi el projecte arquitectònic del CEM Turó i els entorns preveia adaptar les escales d’aquest passatge paral·lel, però finalment es va descartar per dificultats tècniques.

L’Associació de Veïns vol una rampa a Pi i Molist

Fins ara, el Centre Esportiu Municipal del Turó de la Peira era només accessible al cent per cent pel carrer de Sant Iscle. Però l’accés des del carrer del Doctor Pi i Molist era més complicat. Els usuaris del CEM Turó i del casal de gent gran havien de fer una volta d’uns 100 metres per accedir als equipaments des de les rampes del passatge de Ricard Canals, no adaptades a la normativa i poc adequades per a les cadires de rodes. És per això que l’Associació de Veïns del Turó de la Peira reclamava la construcció d’una rampa al tram nord del carrer, que simplifiqués aquesta volta i donés un accés pràcticament directe al casal. L’Ajuntament ha descartat, de moment, adaptar l’accés nord per problemes tècnics.