liceu frances

Els Mossos d’Esquadra investiguen un monitor del menjador del Liceu Francès que ha rebut dues denúncies per presumptes abusos sexuals a almenys dues alumnes menors del centre. Les nenes tenen cinc anys i, tal com apunten diversos mitjans, haurien estat víctimes de tocaments per part del monitor. La policia està comprovant si s’ha produït un fet delictiu.

El director del Liceu Francès, Jean Bastianelli, ha explicat a betevé que les famílies van denunciar els fets directament a la policia, sense informar-ne prèviament a l’escola. Assegura que van ser els Mossos d’Esquadra qui van comunicar-los la notícia el dimarts al matí. A partir d’aquí, el centre va activar el protocol del Departament d’Educació previst per aquests casos.

Seguidament, va posar en marxa mesures de protecció, com informar les famílies de l’escola, activar els serveis de salut i acompanyar i dialogar amb els pares afectats. També s’ha posat a disposició dels pares un telèfon per poder contactar amb una psicòloga. Bastianelli confia en la feina d’investigació dels Mossos d’Esquadra i recorda que per al centre “la seguretat dels alumnes és primordial”. “Segons el resultat de la investigació prendrem altres decisions”, anuncia el director.

El monitor, suspès cautelarment de la feina

D’altra banda, fonts de Serunion, l’empresa per a la qual treballa el monitor del menjador, han explicat a betevé que ha estat suspès cautelarment de feina però no de sou. L’empresa resta a l’espera de l’evolució de la investigació policial.