La patronal de l’oci nocturn de Catalunya —FECASARM— i la de l’estat espanyol —Spain Night Life—, ja han presentat la petició per ser acusació popular en el judici per l’agressió sexual a una jove de 19 anys al Poble Espanyol. El secretari general de les dues entitats, Joaquim Boadas ha equiparat el cas amb el de la menor d’edat, violada i greument ferida a la sortida d’una discoteca d’Igualada, el novembre del 2021.

Assegura que els fets del Poble Espanyol, que es van produir la matinada de l’11 de març, són presumptament constitutius d’un delicte d’agressió sexual agreujada amb temptativa d’homicidi. Ha confirmat que tant la fiscalia com la víctima ja han presentat la denúncia.

Els fets van passar cap a les quatre de la matinada després que la víctima —una jove anglesa de 19 anys— sortís del local per una porta auxiliar. Els vigilants de seguretat l’haurien trobada amb un fort cop al cap, que es va atribuir a l’impacte d’una pedra.

“Demanem la pena màxima”

Boadas ha estat contundent a l’hora de defensar els protocols i la seguretat de la discoteca Input i recorda, a més, que l’agressió es va produir quan la víctima va sortir del local. “Sortir de nit és segur. El que no és segur és trobar-te amb personatges com aquests”, ha afirmat. Per això creu que la patronal “no pot quedar impassible” davant aquests fets i remarca que el sector té “tolerància zero”. Per això diu que “demanarem la pena màxima”. “No es pot generar la falsa sensació que sortir de festa no és segur”.

Ara, un cop presentada la petició caldrà esperar que el jutge l’accepti. En el cas de l’exfutbolista Dani Alves, la jutgessa ha rebutjat que puguin ser-ho. Boadas ja ha dit que recorreran contra aquesta decisió.

Dues agressions sexuals en 24 hores al Poble Espanyol

El mateix cap de setmana que es va produir aquesta agressió, una altra noia també va denunciar haver estat víctima de tocaments al Poble Espanyol, en aquest cas a la discoteca Upload. La policia va detenir el presumpte autor d’aquesta agressió. Els vigilants del local van avisar a la Guàrdia Urbana i quan la policia municipal hi va arribar, va detenir l’home i el va portar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sants-Montjuïc.