Els veïns del bloc del carrer de Tarragona convertit pràcticament en un edifici turístic ja no poden més. Tot i que l’Ajuntament va trobar una escletxa legal per revocar una setantena de les 120 llicències que va aconseguir el propietari de l’edifici, en una vintena d’habitatges s’hi estan fent obres per poder llogar-los a turistes.

Els veïns i veïnes asseguren que conviure amb la pols, el soroll i les molèsties és cada vegada més complicat i a més molts veuen amb angoixa el futur. Malgrat que hi ha veïns que tenen contracte fins al 2028 o el 2029, la propietat ja els ha alertat que no els el renovarà de cap de les maneres.

Teletreballar a casa, impossible: “Estic pagant perquè em torturin”

És el cas, per exemple del David Madueño. Viu amb la família a l’edifici des del 2021 i el seu contracte s’acabarà el 2028. Teletreballa a casa i diu que fer feina és pràcticament impossible. De fet, s’ha instal·lat a l’habitació del seu fill, la que queda més allunyada del soroll. Assegura, però, que igualment les molèsties són constants des de les 8 i fins a les 21 h (l’horari autoritzat pel permís d’obres): “Estic pagant perquè em torturin”, afirma.

La situació d’aquest veí és tan desesperada que ha demanat al metge que li faci la recepta d’alguna medicació perquè ja no pot més.

Incertesa pel futur

Malgrat que molts veïns tenen contracte encara per a alguns anys més, encaren amb molta incertesa i angoixa el futur. La Mari Carmen Suárez podrà seguir al pis fins al 2029. A partir d’aquella data, però, sap que hauran de marxar, perquè no els el renovaran. “En sis anys poden passar moltes coses. D’aquí a sis anys, a més, serem més grans i els preus a Barcelona estaran disparats”.

Segons els veïns, a més, ja han començat a arribar els primers turistes. Fins i tot, diuen, els mateixos visitants es queixen del soroll constant de les obres i escriuen males ressenyes al web on es publiciten els pisos.