dies lliure disposicio 23-24 escoles barcelona
Foto: Laura Guerrero

Després de mesos de polèmiques i tibantors amb els sindicats, finalment el Departament d’Educació ha publicat el calendari escolar del curs 2023-24, que marca que l’inici del curs és el 6 de setembre per al gruix d’ensenyaments obligatoris i les llars d’infants de la Generalitat.

Les classes començaran abans de la Diada i amb classes a la tarda. Per tant, no es repetiran les activitats de lleure gratuïtes després de dinar. Pel que fa als horaris, el govern ha decidit, un any més, prorrogar el pla pilot de jornada continuada a primària, que afecta 25 escoles.

El govern consolida l’avançament del curs escolar

Per primer cop, el govern fixa els criteris perquè les classes dels ensenyaments obligatoris i les llars d’infants comencin sempre el quart dia laborable del mes de setembre. Una fórmula pensada per evitar les tensions amb els sindicats, després de les vagues sindicals dels últims dos cursos i d’acusacions de la comunitat educativa al conseller d’Educació d’haver imposat l’avançament de calendari per sorpresa i sense negociacions.

Rebuig sindical a l’avançament del curs escolar

Sindicats com la UGT consideren que l’avançament del curs “organitzativament és tot un despropòsit” perquè els docents tenen poc temps de preparar el curs i a més argumenten que no existeix cap informe que avali que millori els aprenentatges de l’alumnat. Des de l’UGT es mostren contraris a començar les classes abans tambe per les temperatures estivals, tenint en compte el canvi climàtic que provoca més dies de calor a l’aula. També rebutgen que els docents no puguin fer jornada intensiva al setembre.