jesuïtes casp

(ACN) Els Mossos d’Esquadra han rebut les primeres denúncies per abusos sexuals contra el sacerdot Francesc Peris, de l’escola dels Jesuïtes de Casp de Barcelona. Ho ha avançat ‘El Periódico’, i ho han confirmat a l’ACN fonts policials. Segons el rotatiu hi ha dues denúncies contra aquest professor, les primeres en l’àmbit policial.

Fa pocs dies un grup de més de 200 exalumnes del centre van exigir en una carta conjunta una condemna pública de la institució per a aquests presumptes abusos. La missiva explicava que tot i que el 2021 van informar dels fets al Vaticà i a la Conferència Episcopal Espanyola, fins ara no hi ha hagut un “posicionament ferm i públic de condemna per part de la institució”. 

Les víctimes que han denunciat són un home i una dona

Una de les denúncies la va presentar el 23 de maig un home que hauria estat alumne del religiós durant la dècada dels 70. En aquest cas, els fets haurien tingut lloc durant unes colònies a Viladrau (Osona) i el capellà hauria fet tocaments a la víctima. La segona demanda és d’una dona i hauria ocorregut a mitjans dels 90, quan l’escola va començar a rebre nenes. Aquests abusos s’haurien produït al despatx del sacerdot i també haurien consistit en tocaments.

És el segon sacerdot denunciat

Es dona la circumstància que el 25 de maig dos exalumnes d’aquest mateix centre educatiu van acusar d’abusos sexuals un altre religiós de la institució, Francesc Roma, qui va compartir claustre amb Peris. Segons el relat de les víctimes, aquest capellà també hauria utilitzat les sessions de tutoria per fer-les entrar al seu despatx, asseure-les a la seva falda i fer-los tocaments per sobre de la roba. Aquestes carícies haurien arribat fins als genitals.