Els pisos del polèmic edifici turístic del carrer de Tarragona 84 encara no han entrat en funcionament, però algunes plataformes de lloguer de vacances ja permeten reservar-los. A Booking, per exemple, la immobiliària Arrivo Apartaments ja mostra imatges de com seran els pisos, i el preu mitjà per una nit és d’uns 300 €. En temporada alta, però, el preu s’enfila fins a gairebé 400 €.

Una escletxa legal

La polèmica és pel fet que aquest edifici, que té 120 pisos on encara viuen llogaters, ha aconseguit la llicència d’apartaments turístics aprofitant una escletxa legal, ja que a Barcelona actualment no s’hi concedeixen més llicències turístiques en aplicació del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT). El propietari, però, les ha obtingut perquè l’any 2019 el TSJC va anul·lar temporalment el PEUAT per una qüestió formal. Va ser aleshores quan el propietari va aprofitar aquest moment de transició per demanar-les, i després d’un litigi legal, ara un jutge li ha donat la raó.

“És un drama total”

Els veïns d’aquest bloc d’habitatges del carrer de Tarragona expliquen que la situació “és un drama total” i es queixen pels sorolls i les molèsties que ja pateixen diàriament a causa de les obres que s’estan fent per adequar els pisos. Alguns llogaters, que tenen un contracte de renda antiga, lamenten que es quedaran envoltats de pisos turístics i temen com els pot afectar. Per la seva banda, l’Ajuntament ja ha anunciat que “farà tot el possible” per revocar les 120 llicències turístiques.