Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes als qui atribueixen sis robatoris violents al districte de Sants-Montjuïc. Els detinguts circulaven en patinet elèctric. Feien estrebades de joies de forma violenta o abordaven les víctimes per l’esquena, agafant-les del coll quan estaven desprevingudes. Algunes de les víctimes van patir lesions per la violència que van fer servir els lladres i d’altres van acabar caient a terra.

Els robatoris es van produir entre el 23 d’abril i el 4 de maig. El Grup de Delinqüència Urbana de l’Hospitalet va detenir un dels lladres el mateix 4 de maig, just després que cometessin un robatori en una zona d’aquesta població veïna. Dies després els Mossos van detenir el segon implicat. Tots dos acumulen dins a 10 antecedents per fets violents i el jutge n’ha ordenat l’ingrés a la presó.

Un dels lladres es feia passar per vianant

Segons els Mossos, en algunes ocasions un dels lladres no participava de forma activa en el robatori. Feia tasques de vigilància i, fins i tot, es feia passar per vianant i ajudava les víctimes a aixecar-se de terra. Quan la gent s’hi apropava, marxava sigil·losament. Els autors fugien habitualment amb patinet elèctric o bé ho feien corrents. En una de les ocasions van marxar i van deixar abandonat el patinet a terra.