oficines plaça de Catalunya

(ACN/Redacció) El projecte d’oficines flexibles Loom Plaça Catalunya, de l’estudi d’arquitectura SCOB, ha guanyat el Popular Choice A+ Award 2023, que atorga el web novaiorquès Architizer. El complex pertany a la divisió d’oficines flexibles de Merlin Properties i redescobreix l’edifici noucentista Casa Pich i Pon, ideat per l’arquitecte Puig i Cadafalch a principis del segle XX.

SCOB ha reinterpretat en aquesta obra les premisses del moviment noucentista: el treball col·lectiu i compartit en espais oberts i saludables, ben il·luminats i ventilats, així com la utilització de materials nobles i tècniques artesanes per crear interiors elegants, senzills i confortables, afirmen els responsables de la intervenció.

Aquesta és la tercera vegada que SCOB, estudi amb seu a Barcelona format per Sergi Carulla i Óscar Blasco, rep aquesta distinció. El 2016 es va endur el premi del públic Architizer A+ Awards per la reforma i ampliació de la Marina Port Vell de Barcelona. El 2020 va guanyar el premi del jurat i el públic pel projecte dels espais exteriors de Terra Dominicata.

Restauració de columnes i fusteries del pati

En la iniciativa que ara se li ha reconegut, el despatx d’arquitectura barceloní ha reformat sis de les vuit de les plantes d’aquest edifici situat al centre de Barcelona, incloses les terrasses. En l’estat original, les plantes es van ocupar amb les oficines de les diferents empreses propietat de l’empresari Joan Pich i Pon. Posteriorment, i fins a la data de la remodelació actual, l’espai ha estat utilitzat per nombroses seus de diverses empreses i entitats.

S’ha posat un èmfasi especial a restaurar les columnes, les fusteries del pati i les portes d’accés, únics elements originals que quedaven de la intervenció de Puig i Cadafalch.